Przejdź do treści
4
Przejdź do stopki

Jadłospis

Treść

PONIEDZIAŁEK  17.10.2022

ŚNIADANIE: Chleb zwykły (mąka pszenna i żytnia) z masłem , szynką z Bobrownik i rzodkiewką, Kawa zbożowa (mleko)

II ŚNIADANIE: Sok pomarańczowy

OBIAD:  Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze warzywno - mięsnym (seler, śmietana), Spaghetti z mięsem Kompot

PODWIECZOREK: Chleb gorlicki (mąka pszenna i żytnia) z masłem, pomidorem i szczypiorkiem. Herbata z miodem i cytryną 


WTOREK  18.10.2022

ŚNIADANIE: Zupa mleczna (mleko) z makaronem literki, Weka (mąka pszenna) z masłem  

II ŚNIADANIE: Jabłko

OBIAD: Barszcz zabielany z ziemniakami na wywarze warzywnym (seler, śmietana), Zrazy duszone w sosie (jajka, mąka pszenna, śmietana) z kaszą jęczmienną, Surówka z marchewki i jabłka, Kompot

PODWIECZOREK: Wafel z masą kajmakową, Herbata owocowa 


ŚRODA  19.10.2022

ŚNIADANIE: Parówka z szynki  z keczupem, Bułeczka razowa (mąka pszenna i żytnia) z masłem. Herbata z miodem i cytryną    

II ŚNIADANIE: Chrupki kukurydziane

OBIAD: Zupa szparagowa ziemniakami na wywarze warzywno - mięsnym (seler, śmietana), Racuchy z bananem (mleko, jajka, mąka pszenna), Kompot

PODWIECZOREK: Chleb gorlicki (mąka pszenna i żytnia) z masłem, serek Bieluch (twaróg z mleka), papryka, kawa zbożowa (mleko) 


CZWARTEK  20.10.2022

ŚNIADANIE: Chleb razowy (mąka pszenna i żytnia) z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, Kawa zbożowa (mleko)

II ŚNIADANIE: Winogrona

OBIAD: Krupnik zabielany (kasza jęczmienna) na wywarze warzywno-mięsnym (seler, śmietana), Mięso mielone z ziemniakami, Buraczki z chrzanem, Kompot

PODWIECZOREK: Kisiel truskawkowy, ciasteczka pełnoziarniste w czekoladzie 


PIĄTEK  21.10.2022

ŚNIADANIE: Chałka (mąka pszenna, jajka) z masłem i dżemem brzoskwiniowym, mleko

II ŚNIADANIE: Jabłka

OBIAD:  Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną na wywarze warzywnym (seler, śmietana), Pierogi ruskie (mąka pszenna, jaja, twaróg), Kompot

PODWIECZOREK: Chleb razowy (mąka pszenna i żytnia) z masłem (z mleka) z makrelą wędzoną (ryba),  herbata z miodem i cytryną 


Smacznego.

Tłustym drukiem i w nawiasach  zaznaczono alergeny występujące w posiłkach – zgodnie z załącznikiem nr 2 rozporządzenia 1169/2011

Wywary:

Wywar mięsny – mięso drobiowe

Wywar warzywny – marchew, pietruszka, seler, por

Woda:

Woda źródlana Eden –  dostępna w każdej sali dla dzieci

 

81966